Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Solceller over byrådssalen

Favrskov Kommune installerer stort solcelleanlæg på administrationsbygning
15. DEC 2011 9.29

FAVRSKOV: Favrskov Kommune vil inspirere til flere solcelleanlæg i kommunen - da administrationsbygningen i Hammel nu er ved at blive udstyret med kommunens største solcelleanlæg oven på byrådssalen i forbindelse med en planlagt tagrenovering.

Der er tale om et anlæg på ca. 250 m2 med en effekt på ca. 40.000 kWh. Det svarer til cirka en fjerdedel af bygningens nuværende elforbrug, eller otte boligers elforbrug i løbet af et år.

Med den nuværende elpris giver anlægget en årlig besparelse for kommunen på ca. 60.000 kr., og udgiften til anlægget forventes at have tjent sig selv ind over en kort årrække. Samtidig reduceres kommunens C02-udledning med ca. 20 tons om året.

Solcelleanlægget bidrager dermed til, at kommunen får en bedre driftsøkonomi, samtidig med at byrådets mål og ambitioner vedrørende sammenhæng i byggeri, arkitektur, klima og energi understøttes.

Borgmester Nils Borring (S) glæder sig over det både energi- og økonomivenlige tiltag:

- Byrådet har besluttet, at vi selv som bygherre skal tænke klima og energi ind, når vi bygger nyt eller renoverer eksisterende byggeri. Det skal vi både af hensyn til klimaet og af hensyn til vores egen økonomi. Her går vi foran med et stort projekt, og det bliver spændende at følge effekten for forbruget fremover.

Kommunen håber, at private husstande og virksomheder vil lade sig inspirere til at undersøge mulighederne for at etablere solcelleanlæg, hvor det er muligt.


Fakta:
Når solen skinner, og der produceres mere strøm, end husstanden selv kan bruge,  gemmes strømmen på nettet. Med andre ord kan man også sige, at el-måleren løber baglæns.
En privat husstand må installere et solcelleanlæg, som producerer maksimum 6.000 kWh om året. Det er nok til at dække de fleste familiers forbrug, og det svarer til et anlæg på ca. 40 m2.