Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sløjfer børneulykkesforsikringer i 2012

De fleste kommuner har droppet de kollektive børneulykkesforsikringer - nu er det forældrenes ansvar at forsikre børnene
KORT NYT30. JAN 2012 7.13

I 2011 afgjorde Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at offentlige børneulykkesforsikringer er ulovlige, og derfor har næsten alle kommuner i Danmark fra årsskiftet droppet forsikringerne, og nogle enkelte udfaser dem i løbet af de kommende måneder.

- Langt de fleste kommuner har opsagt ulykkesforsikringerne ved årsskiftet. Derfor er det vigtigt, at forældrene er er opmærksomme på, om børnene er dækket i den tid, de er i daginstitutionen eller skolen, siger Natalia Lehnsdal, juridisk konsulent i KL til avisen 24 Timer.

En tredjedel af landets forældre har ikke tegnet børneulykkesforsikring, oplyser forsikringsselskabernes brancheforening, Forsikring og Pension.

Årsagen til, at kommuner ikke må yde økonomisk støtte ved ulykker, er at det 'ikke varetager fællesskabets interesser', fastslog Indenrigs- og Sundhedsministeriet sidste år. Kommunerne vil dog fortsat være erstatningspligtige, hvis det kan bevises, at skaden skete på grund af nogle forhold i skolen eller daginstitutionen, der ikke er i orden.

lcl