
SØNDERBORG: Få dage før en europæisk jury på fredag beslutter, om Sønderborg skal være Danmarks europæiske kulturhovedstad i 2017, har den slesvig-holstenske delstatsregering meddelt, at den støtter Sønderborgs grænseoverskridende kandidatur med to mio. euro, oplyser Sønderborg Kommune.
- Det er meget glædeligt, at vi også syd for grænsen oplever en overvældende opbakning til vores kandidatur. Delstatsregeringens håndslag om støtte varmer utrolig meget og giver os flere vitaminer at arbejde med, både mentalt og økonomisk. Den understreger også betydningen af vores kandidatur som løftestang for vækst og udvikling i hele regionen nord og syd for grænsen. Det er en forpligtelse, vi har taget på os, og det gør virkelig godt at opleve, at også delstatsregeringen i Kiel støtter op om den, siger borgmester Aase Nyegaard (L).
I hensigtserklæringen fra Kiel med ministerpræsident Torsten Albig og kulturminister Anke Spoorendonk som afsendere hedder det bl.a., at delstatsregeringen er sig sit ansvar bevidst og derfor er interesseret i at udbygge de tætte kulturelle samarbejdsrelationer med partnere i Syddanmark og Sønderjylland i en fælles kulturregion. Det hedder videre, at forbundslandet Slesvig-Holsten vil udarbejde et koncept, hvorefter der i årene fra 2013 til 2018 ydes penge og personaleydelser til en værdi af to mio. Euro til støtte og udbygning af allerede eksisterende og nye organisationer og netværk i Slesvig-Holsten med danske partnere.
Tidligere har Stadt Flensburg med en mio. euro samt amterne Nordfriesland og Slesvig-Flensborg med hver 400.000 Euro bidraget væsentligt til 2017 kulturhovedstads-satsningen.
Af brevet fremgår til sidst, at regeringen i Kiel også vil bestræbe sig på sammen med Sønderborg Kommune at sikre støtte til Sønderborg2017 også fra den tyske forbundsregering i Berlin.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.