Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flensburg satser stort på Sønderborg

Flensburg investerer massivt i at regionen med Sønderborg som initiativtager opnår titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017
KORT NYT11. MAJ 2012 14.57

FLENSBURG / SØNDERBORG: Byrådet i Flensburg har besluttet med et markant flertal at øremærke 1 million Euro eller godt 7,5 mio. kr. i udviklingsprojektet, som fra tysk side opleves som den oplagte mulighed for at udvikle og skabe nye arbejdspladser i den grænseoverskridende region.

Overborgmester Simon Faber (Sydslesvigsk Vælgerforening) glæder sig over det klare signal:

- Det er blevet tydeligt for byrådet og mange andre aktører i Flensburg, at titlen kan blive en vækst og udviklingsmotor for byen og den dansk-tyske region.

Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten) roser Flensburgs beslutning.

- Ikke kun har Flensburg by bevilget 1 million Euro. Byen med overborgmester Simon Faber i spidsen har også givet tilsagn om at være ambassadører for, at andre tyske parter, herunder delstatsregeringen i Kiel, afsætter midler til projektet.
Vi glæder os oprigtigt over, at der grænseoverskridende er en vilje til at styrke hele regionen. Den europæiske dimension bliver meget synlig i den sønderjyske ansøgning, siger Aase Nyegaard.

Om Midtjylland med Aarhus eller Region Syddanmark med Sønderborg og Sønderjylland-Schleswig bliver vinder af titlen afgøres af en europæisk jury den 24. august.

lcl