Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SF: Kommunerne skal afbureaukratiseres

Regeringen har de seneste ti år druknet kommunerne i bureaukratiske regler og klattet pengene væk på administration i stedet for velfærd, lyder det fra partiet, der også vil stille krav til kommmunerne
24. MAR 2011 12.26

Kommunerne bruger i dag alt for mange ressourcer på afrapportering samt skrappe regler om konkurrenceudsættelse. Tid og hænder som kan bruges meget bedre. Det mener SF, som vil afbureaukratisere kommunerne og give dem friere udviklingsmuligheder.

- Regeringen har igennem de sidste ti år været storleverandør af bureaukratiske regler - og klattet vores penge til velfærd væk på øget administration. Det betyder desværre, at alt for meget af medarbejdernes tid bruges på papirarbejde i stedet for egentlige velfærdsopgaver. Det gælder fx socialrådgiveren, der bruger sine kræfter på papirarbejde i stedet for den vigtige borgernære kontakt, siger SF's kommunalordfører Meta Fuglsang.

En nyere undersøgelse viser, at FTF's medlemmer i den offentlige sektor bruger 60 millioner timer om året til at dokumentere deres arbejde.

- Grænsen for bureaukrati er for længst nået. Der er et markant behov for forenklinger indenfor de rammer, der kendes i dag. Det er afgørende for dansk økonomi, at vi får pengene til at strække længere i kommunerne. Derfor foreslår SF en effektiv afbureaukratisering af kommunerne. Vi vil bl.a. afskaffe det tvungne udbud og give kommunerne friere udviklingsmuligheder, siger Meta Fuglsang og fortsætter:

- Vi kræver til gengæld, at kommunerne yder en ekstra indsats og finder på nye og mere effektive veje at løse deres opgaver på. Bl.a. i form af billigere administration, ny teknologi og lavere energiforbrug. De penge, som kommunerne sparer herved, skal blive i kommunerne og bidrage til at sikre en bedre velfærd. Som et led i denne indsats, vil vi i SF, at kommunerne skal fastsætte nogle forpligtende, konkrete mål for afbureaukratisering.

mou