SF-afhopper lukker og slukker sin nye liste

KORT NYT23. JUN 2021 8.54

TEMA: KV21

FREDERICIA: Den interne uro i SF, der tilbage i november gjorde Sune Nørgaard til partiets spids ved KV21, er fulgt med ham ud af partiet igen. Han trak sig i april i utilfredshed med, at SF ikke ligesom han selv fandt det en god idé at have den kontroversielle lokale læge Stig Gerdes på partiets kandidatliste.

I stedet dannede han sammen med Gerdes Den Demokratiske Borgerliste, som lagde yderligere afstand til SF ved at melde sig ind i et borgerligt valgforbund bestående af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne. Det langstrakte opgør er imidlertid nu endt med, at Den Demokratiske Borgerliste har nedlagt sig selv og meldt sig ud af valgkampen op til KV21.

Listen har ikke under sin korte eksistens holdt sig tilbage på retorikken, og det gør den heller ikke i sin begrundelse for at nedlægge sig selv. "Beslutningen er truffet ud fra den overbevisning, at systemet er så rigidt, at vi ikke mener, at der er politisk grundlag for at gennemføre vores mærkesager", skriver Sune Nørgaard og Stig Gerdes i et opslag fra listen på Facebook.

mk