Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny SF-spids i Fredericia trækker sig igen

Følg de seneste KV21-nyheder fra SF's opstillinger. I Hillerød og Gentofte er der nye spidskandidater.
28. APR 2021 15.06
TEMA: KV21

I Fredericia, hvor SF ikke er at finde i byrådet, må partiet nu i gang med at finde en ny spidskandidat. Det oplyser Fredericia Dagblad, efter at Sune Nørgaard uden nærmere forklaring trækker sig med øjeblikkelig virkning. I november afløste han tidligere byrådsmedlem Marianne Thomsen som spids.

Bestyrelsesmedlem Per Laursen vurderer, at den bratte beslutning skete i skuffelse over, at ikke alle i partiet var begejstrede over at høre, at tidligere læge Stig Gerdes havde meldt sig ind og ville søge dispensation om at stille op. SF's regler tillader kun opstilling efter et års medlemskab. 

Mandag kunne dagbladet annoncere Gerdes' plan med bl.a. en positiv melding fra lokalformand Connie Maybrith Jørgensen. Det hører med i billedet, at retten sidste år forbød 75-årige Gerdes at arbejde som læge eller kalde sig læge efter grov forsømmelighed og lægefaglige fejl. Avisen beskrev ham samtidig som "populær i brede kredse i Fredericia" og som "forkæmper og debattør i kampen mod narko, og børns tarv og med kritik af HPV-vaccineprogrammet og jobcentret i Fredericia Kommune".

I Gentofte er cand.mag. og specialkonsulent Helene Brochmann ny spids for SF, oplyser Villabyerne. Hun afløser Brigitta V. Rick, der kom ind ved KV17 og er ene SF'er i byrådet i denne periode, men som planlægger at flytte ud af kommunen.

I Hillerød er der også en ny SF-spids. Sygeplejerske Lars Elbrandt afløser ifølge sn.dk Peter Langer, der sidder i en tomandsgruppe for SF sammen med Rikke Macholm. De to genopstiller begge, men længere nede på den listen for at give plads til nye ansigter. Ti kandidater stiller op her.