DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Eks-SF-spids nu i borgerligt valgforbund i Fredericia
Sune Nørgaard trak sig som SF-spids i Fredericia og har nu dannet Demokratisk Borgerliste sammen med blandt andre Stig Gerdes.
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Eks-SF-spids nu i borgerligt valgforbund i Fredericia

Følg de seneste alliancer i Mariagerfjord, Nyborg, Lyngby-Taarbæk, Haderslev og Fredericia, hvor en nydannet lokalliste med blandt andre tidligere SF'ere optræder i et borgerligt valgforbund.
10. MAJ 2021 12.55
TEMA: KV21

I Fredericia, som for tiden oplever dønninger af borgmester-skandalesager, bliver der ifølge Fredericia Dagblad for tiden hævet øjenbryn over en ny deltager i det borgerlige valgforbund bestående af V-K-DF-NB-KD - og nu er så den netop stiftede Demokratiske Borgerliste med eks-SF’er Sune Nørgaard og tidligere læge Stig Gerdes kommet med.

Nørgaard var egentlig SF-spids, men trak sig igen, da han mødte modstand mod at tage Stig Gerdes, der har haft en omstridt praksis som læge, med på partiets opstillingsliste. Han forlod SF, og i stedet er de to så gået sammen i egen lokalliste og nu i alliance med den borgerlige fløj - ikke mindst for at få vippet det kriseramte borgmesterparti. 

Et valgforbund, som er helt ligesom ved KV17, finder man ifølge Fjordavisen i en SF-EL-R-alliance i Mariagerfjord. Dengang gav det et mandat til R og SF og ikke noget til EL.

Et venstrefløjs-valgforbund, der går bredere ud, finder man ifølge Fyens Stiftstidende i Nyborg, hvor S-SF-EL-R igen er sammen. Ved KV17 fandt man i modsætning til denne gang også ALT her, men nu er Veganerpartiet derimod med.

I Nyborg er der indtil videre to andre valgforbund: V-DF-De Lokalnationale samt K-LA-NB. På den borgerlige side var der ved KV17 blot ét med fem partier: V-K-DF-LA-NB.

I Haderslev var to af de mindre partier, Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne, sidst sammen med Retsforbundet. Ifølge JydskeVestkysten er de to nu i alliance med Alternativet. Både Slesvigsk Parti og ALT har i dag et enkelt mandat, KD ingen. ALT, der i dag repræsenteres af tidligere EL-politiker Mogens Rerup, var ved KV17 i alliance med SF og EL.

I Lyngby-Taarbæk er DF nu ifølge sn.dk gået med i det valgforbund mellem NB og LA, som i forvejen havde erklæret sig åben over for andre borgerlige partier. De tre peger på Sofia Osmani (K) som borgmester igen. K har dannet en ny alliance med V - og slået en streg over tidligere gniderier.

Ved KV17 var der her fem partier i et blåt valgforbund - K-NB-LA-DF-KD - med V stående udenfor valgforbund.

I Region Hovedstaden er der anmeldt valgforbund mellem R, SF og ALT, oplyser R-spids Karin Friis Bach til DK Nyt. Ved KV17 var R sammen med S, SF var sammen med EL, KD og en række mindre lister, mens ALT ikke var i valgforbund.