Seniorchef i Vejle fratræder efter sag om sortlistning

KORT NYT14. MAJ 2021 7.49

VEJLE: Vejle Kommunes seniorchef Helle Brinch fratræder efter gensidig aftale, oplyser velfærdsdirektør Anne Mette Lund til Vejle Amts Folkeblad. Formand for seniorudvalget Kenneth Fredslund Petersen (DF) fortæller, at det kommer som en overraskelse for ham, og at udvalget ikke blev oplyst om andet, end at hun havde været sygemeldt, og at der nu er en gensidig aftale.

Ældreområdet afventer en redegørelse fra revisionsfirmaet BDO efter en række uheldige sager - blandt andet personaleflugt fra hjemmeplejens største distrikt, og en sag om sortlistning fra december, hvor en tidligere sosumedarbejder fik en sms fra en leder om, at hun ikke var ønsket i distriktet, fordi hun havde udtalt sig negativt i Vejle Amts Folkeblad.

Denne sms ønskede ingen i seniorledelsen efterfølgende at tage ansvaret for. Dengang udtalte den socialdemokratiske gruppeformand Martin Sikær, at "Har distriktslederen handlet på egen hånd, må vi indlede en afskedigelsesproces omkring hende. Peger det højere op i systemet, må vi drage konsekvensen her." I dag undrer han sig over timingen - kun 14 dage før økonomiudvalget skal se resultatet af undersøgelsen af seniorområdet.

ka