Så gik vi næsten allesammen hjem, mens staten gik ud med massive støttemidler

SKET I UGEN: Nu skal vi blive indendørs, der er massiv hjælp til erhvervslivet - og vi prøver bare at holde skruen i vandet. Uge to i Coronadanmark er næsten ovre.
21. MAR 2020 9.48

Corona var stadig den største - og eneste, om man vil - overskrift i denne uge. Og det går hurtigt. Både her og på andre medier, og alle prøver at finde den næste (nye) vinkel på coronakrisen.

Vi rundede 1.000 antal smittede, og Sundhedsstyrelsen offentliggjorte mere detaljerede tal på regionsplan. Fredag eftermiddag var 186 personer indlagt.

Antallet af corona-indlagte stiger stadig, men uden at accelerere

Coronavirusset er også begyndt at sætte sine spor på ledigheden i Danmark. I denne uge kom der 18.300 flere ledige på fire dage.

Blandt andet derfor var det en del af et enigt Folketings hjælpepakke, at lempe kravene til dagpengemodtagere, der er undtaget i tre måneder, for der er simpelthen færre job at søge.

Der var også en økonomisk håndsrækning i milliardstørrelse. Regeringen og et enigt Folketing er klar med yderligere 100 mia. kr.

Ny pakke med for 100 mia. kr. yderligere corona-hjælp

Forbuddene strammedes - restauranter skal lukke, politiet skærper sanktionerne, og vi må kun mødes ti personer Alligevel har solskinnet fået flere til at samle sig. Det fik politiet til at løfte fingeren over for danskerne og appellerer endnu kraftigere til at blive hjemme. 

Med samfundet på standby er de øvrige opgaver på Christiansborg også på standby. Det betyder blandt andet, at forhandlingerne om udligninsreformen er pauset for nu. Det fortalte finansminister Nicolai Wammen (S):

- Den udfordring, vi står i lige nu, er så stor, at den kræver alle kræfter. Men det betyder ikke, at vi ikke vender tilbage den øvrige dagsorden senere, siger Nicolai Wammen.

Det er dog stadig vigtigt for regeringen at få en god aftale for kommunerne hurtigst muligt.

Lukkede grænser giver også lukkede færge- og flyruter. Det har betydet, at Frederikshavn-Oslo-ruten er lukket, mens andre kun er åbne for fragttransport. Landets største lufthavne, Billund og Kastrup, er også på absolut laveste bemanding og har sendt ansatte hjem.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev