Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sket i ugen:
Rod i en boligforening og et hav af trafikprojekter på tegnebrættet

En uge er gået, hvor der er blevet budt på politianmeldelser og afsat bestyrelse i en boligforening, 106 milliarders trafikinvesteringer og nye spidskandidater rundt i landet frem mod KV21.
10. APR 2021 9.35

I denne uge fremlagde regeringen sit udspil til en infrastrukturplan med en lang række projekter, Danmark Fremad. Allerede inden den blev fremlagt, kom både de positive og mere kritiske reaktioner på udspillets oplæg til mere motorvej. På trods af investeringer for 106 mia. kr. har der været kritik for indsatsen mod trafikstøj og fraværet af en hærvejsmotorvej og Billundbanen. I udspillet har coronaens indvirkning på hjemmearbejde også fået en rolle.

En sag om nyt køkken, vin og golftøj købt for betroede midler vakte opsigt i ugens løb: Aarhus politianmelder flere boligforeningsmedarbejdere. Det gælder blandt andet bankoverførsler fra Østjysk Boligs konti til uvedkommende private bankkonti for 9,3 mio. kr. - ialt uregelmæssigheder for 20 mio. kr. Fredag valgte Aarhus Kommunes tilsyn af de almene boligforeninger at afsætte bestyrelsen i Østjysk Bolig.

Også andre steder har der fundet ting sted, der ikke har været helt efter loven - dog ikke i samme grad som Østjysk Bolig. Vejdirektoratet har meldt Vordinborg til politiet i en sag om en reklamesøjle, og i Aalborg skal et udbud gå om.

Der dukker i disse uger fortsat nyvalgte spidskandidater op til KV21, hvor vores ambition er at få nævnt alle. I temaet KV21 var der i ugens løb en del opmærksomhed om historien om S-kandidater: To byrådsveteraner højt placeret og endnu en eks-borgmester på vej til regionen og også den om K-kandidater: To nyvalg og to genvalg af spidser, der scorede godt ved KV17.

Nyheder om corona kan ikke helt undgås. Den seneste måned har smittet ligget stabilt, og i fire kommuner genåbner liberale erhverv mandag. På mandag vil en tryktest af vaccineindsatsen, når 100.000 skal stikkes på én dag. Samtidig kan man glæde sig ved, at det ser ud til, at en dansk opfindelse kan få ekstra dosis ud af vaccineglas.