DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regeringen vil satse på dansk og regning

Reform af folkeskolen skal have fokus på de to kernefag, siger undervisningsministeren
KORT NYT16. FEB 2012 6.03

Børnene i den danske folkeskole skal blive målbart bedre i de to fag dansk og regning. Det vil blive det centrale i den refiorm af folkeskolen, som regeringen er på vej med. Og resultaterne skal være til at måle om tre år. Det fortæller Jyllands-Posten.

- For at få en fagligt stærk folkeskole skal vi løfte de to kernefag dansk og matematik. Har man godt fat her, klarer man sig godt i en række andre fag. Dansk og matematik er fundamentet for alt andet, siger undervisningsminister  Christine Antorini (S) til avisen.

Venstre mener, at regeringens mål er alt for snævert og varsler, at partiet vil kræve generel styrkelse af fagligheden i forhandlingerne om folkeskolen. Heller ikke Danmarks Lærerforening er tilfreds med udmeldingen:

- Det er for snævert at tro, at bare fordi vi løfter dansk og matematik, kommer alt andet af sig selv. Nogle har det svært med dansk og matematik, og hvis man blot giver dem mere af det, er jeg slet ikke sikker på, at det er den rigtig løsning. Vi skal også have fokus på de kreative og musiske fag, siger formand Anders Bondo Christensen. 

mou