Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Provinsens sag på de bonede gulve

På det nye ministerhold er 19 ud af 23 ministre fra København og omegn - og det er temaet i den aktuelle debat på AGORA
4. OKT 2011 15.30

Af Camilla Boyhus Madsen [email protected]

- Ingen ministre fra hverken Nordjylland eller Vestjylland - er de da så ringe dem vi har fået valgt fra de egne ?

Spørgsmålet stilles af kommunalordfører Leif Mikkelsen (LA) på debatforummet AGORA. Han mener, at udkantsdanmark med rette kan beskylde den nye regering for at være en københavnerregering.

Der er mange hensyn at tage når en ministerkabale skal gå op, men ikke desto mindre får det nye ministerholds geografiske sammensætning Leif Mikkelsen til at spekulere over, hvorfor udkantsdanmark er underrepræsenteret:

- Man er selvfølgelig fri for i regeringen til daglig at høre noget fra de kanter, og det er måske meget behageligt.

Når midlerne skal fordeles
Bekymringen over, at et ministerhold med en så snæver geografisk sammensætning kan komme til at forfordele København og omegn deles af Esbjergs 1. viceborgmester, Jakob Lose (V):

- Vi, der bor i provinsen, har tidligere noteret os, at når midlerne til kultur, forskning osv. fordeles, så modtager hovedstadsområdet en større andel, end den relative befolkningsandel eller andet taler for. Hvis denne ulighed på sigt skal ændres, mener jeg også, at der fortsat skal være nogle, som taler provinsens sag på de bonede gulve i København.

Jakob Lose påpeger, at man som minister selvfølgelig kan være god til at komme rundt i landet og høre de lokale synspunkter, men at det ikke er det samme som at have en minister med solidt lokalt kendskab. Han udtrykker derfor bekymring over de kraftige overrepræsentation af ministre fra Københavns-området.

Er det problematisk, at der ikke er nogen ministre fra Vestjylland og Nordjylland? Deltag i debatten her