Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pomfritter og slush-ice er fortid

Som første kommune i landet har Gladsaxe indført 'det sunde koncept' på alle kommunens fem idrætsanlæg. Fuldkorn og grøntsager er nu en fast del af udvalget i caféer og kiosker på idrætsanlæggene
10. MAJ 2011 10.14

GLADSAXE: Caféer og kiosker på idrætsanlæggene i Gladsaxe serverer nu sund mad. For eksempel skal brød og gryn være af fuldkornsvarianter, kødet må maksimalt indeholde 10 gram fedt pr. 100 gram og der skal være grøntsager i alle retter. Alt hvad der ryger over disken i de fem caféer lever op til Gladsaxe Kommunes krav om mindre fedt, salt og sukker. I kiosken i Gladsaxe Skøjtehal har de for eksempel udskiftet den traditionelle hotdog med en sundere version, hockey-dog, oplyser kommunen.

Første spæde idé om at skifte fritureolien ud med grøntsager og fuldkorn kom i 2007. Siden er 'det sunde koncept' blevet en del af kommunens sundhedspolitik, og hver enkelt café har fået idéer til at sammensætte et menukort, der både tager hensyn til brugerne det enkelte sted, og indholdet af salt, fedt og sukker i maden. For eksempel bliver der serveret smørrebrød, på de tidspunkter, hvor flest seniorer benytter idrætstilbuddene og hyldedrik og udskårne frugter, når det er børnene, der tumler rundt til fritidsaktiviteter.

- Det glæder mig, at vi nu er nået hertil. Når vi er fysisk aktive, er det også vigtigt at vi spiser sundt. Det er idrætsanlæggene nu med til at bakke op om med det sunde koncept i caféerne. Borgerne har fået et bedre og mere sundt udbud end vi har kunnet give dem indtil nu, og det er blevet lettere for hver enkelt at tage det sunde valg, siger Katrine Skov (S), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.