Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
FOA's forbundsformand Mona Striib er tilfreds med afstemningsresultatet.
Foto: Pelle Rink, Ritzau Scanpix

Også FOA har stemt ja til ny overenskomst

Tre fjerdedeles opbakning i FOA til OK21-resultatet.
19. APR 2021 12.47
TEMA: OK21

Endnu en af de store kommunale fagforeninger har stemt ja til årets overenskomstresultat. Tre fjerdedele af de FOA-medlemmer, der deltog i urafstemningen, gav deres tilslutning til OK21-resultatet.

Tidligere mandag offentliggjorde Danmarks Lærerforening sit afstemningsresultat, der ligger lidt over FOA's både på ja-andel og stemmedeltagelse. Af betydende fagforeninger har indtil nu kun Dansk Sygeplejeråd stemt nej til OK21-resultatet.

55,5 pct. af FOA's medlemmer deltog i afstemningen. Forbundsformand Mona Striib er "glad og stolt" over opbakningen til "de resultater, vi har forhandlet hjem".

- FOA kæmper altid for, at vores medlemmer har de bedst mulige forhold ude på arbejdspladserne. Når særligt FOA's forhandlinger trak ud, var det, fordi vi holdt stædigt fast i vores krav om at sikre de bedst mulige overenskomster for vores medlemmer, siger hun i en kommentar.

Forskellige lønstigninger fra faggruppe til faggruppe

De generelle lønstigninger er 5,02 pct. over de næste tre år på det kommunale og regionale område. Oveni kommer nu en udmøntning af forskellige puljer.

Lønstigningerne er forskellige fra faggruppe til faggruppe, men vil fx betyde, at en kommunalt ansat sosuassistent med fem års erfaring hen over de treårige overenskomsts løbetid vil få 2.127 kr. mere om måneden i løn og pension. For en kommunalt ansat dagplejer med fire års erfaring er det tilsvarende tal 1.898 kr. mere om måneden.

Overenskomstforhandlingerne var denne gang præget dels af et ønske om ikke igen at ende i Forligsinstitutionen, dels den økonomiske usikkerhed som følge af coronakrisen. I den kommende overenskomstperiode skal der tages fat på den generelle løndannelse i det offentlige.

- Der er rigtig mange medlemmer, der er både vrede og frustrerede over, at vi ikke på tværs af de faglige organisationer kan blive enige om, at forhandling af generelle lønstigninger i procenter skal laves om. Det er stadig en vigtig kamp, siger Mona Striib.

mk