DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
OK21 i hus for det regionale område allerede efter et døgn
"Det bedst opnåelige" resultat under de givne vilkår med corona og økonomisk usikkerhed, siger lønmodtagersidens regionale forhandlingsleder, Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

OK21 i hus for det regionale område allerede efter et døgn

Samme generelle lønregulering som på det kommunale område.
20. FEB 2021 13.21
TEMA: OK21

Mindre end et døgn tog det for Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet at nå frem til et overenskomstforlig for det regionale område. Dermed er hele den offentlige overenskomstfornyelse på plads, hvad angår de overordnede aftaler.

Tilbage står, både på det statslige, det kommunale og det regionale område, de indivduelle forhandlinger for de enkelte fagforeninger under henholdsvis Centralorganisationernes Fællesudvalg på det statslige område og Forhandlingsfællesskabet på det kommunale og regionale område. Her er der på forhånd afsat en eksttapulje på 33 mio. kr til sygeplejerskerne.

Det regionale OK21-forlig ligner mest den kommunale aftale med 5,02 pct. til generelle lønstigninger over de tre år, som overenskomsten gælder. Derudover er der 0,45 pct. til de efterfølgende individuelle forhandlinger med de enkelte fagforeninger, og skønt det er lidt mindre end det kommunale områdes 0,5 pct., er den regionale forhandlingsleder, Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen "meget tilfreds" med "den største pulje til organisationsmidler på det regionale område i nyere tid", siger hun.

Hun kalder resultatet "det bedst opnåelige" under de vilkår som coronaen og den deraf følgende usikkerhed giver. Foruden lønrammen, der også inkluderer en fortsættelse af den reguleringsordning, der får lønudviklingen til at følge med den private lønudvikling, er der aftalt indsatser på områderne psykisk arbejdsmiljø, seniorvilkår og digitalisering af arbejdslivet.

Den samlede ramme for den regionale OK21 er 6,75 pct. ligesom på det kommunale og det statslige område.  

 

Se forligsteksten.