DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tredje OK21-weekend, denne gang er det de regionales tur

Det statslige og det kommunale område blev handlet af hen over de to foregående weekender. Fredag mødes de regionale forhandlere.
18. FEB 2021 9.49
TEMA: OK21

De foregående to weekender bød på OK21-resultater forhandlet på plads på få dage på henholdsvis det statslige og det kommunale område, og i den kommende weekend er det så det regionale områdes tur. Skønt uudtalt er forventningen, at det heller ikke kommer til at trække unødigt ud med den regionale overenskomstfornyelse.

På lønmodtagersiden er chefforhandleren den samme som ved den kommunale fornyelse, nemlig Forhandlingsfællesskabets formand Mona Striib, som fik sin frustration over statsoverenskomstens definerende ramme ud allerede efter forrige weekend.

Der var råd til mere, mente hun dengang, og det viste der sig også at være i sidste weekend, da den generelle lønstigning på det kommunale område blev handlet af til 5,02 pct. mod statsoverenskomstens 4,42 pct.

Samme totalramme

Men stadig på decimal inden for samme totalramme på 6,75 pct. over de tre år, de nye overenskomster er aftalt til. Det skulle gå meget mærkeligt til, om ikke forhandlingsviljen også på det regionale område rækker til en hurtig løsning inden for den givne ramme.

På arbejdsgiversiden er det Regionernes Lønnings- og Takstnævn, der sidder over for Forhandlingsfællesskabet, og chefforhandleren på den side af bordet er sammes formand, Anders Kühnau (S), som også var den, der ved OK18 leverede det gennembrud, der fik resten af den fastlåste situation til at blødes op efter måneders stilstand. Medleverandør var Forhandlingsfællesskabets daværende næstformand Dennis Kristensen, som også var FOA-formand ligesom lønmodtagersidens nuværende chefforhandler Mona Striib.

Ingen af parterne har på forhånd rejst krav, der burde kunne forhindre en hurtig løsning på den regionale OK21. De afsluttende forhandlinger indledes fredag.