Odense sælger p-kælder for 365 mio. kr.

KORT NYT8. SEP 2021 14.21

ODENSE: Odense Kommune har afsluttet salget en en p-kælder under Thomas B. Thriges Gade centralt i Odense. Salget af p-kælderen, der hver dag bliver benyttet af over 1.000 bilister, har skæppet godt i kassen. Således har køberne et hollandsk-tysk partnerskab bestående af Orange IM og Catella Real Estate AG betalt en pris på 365 mio. kr. eksklusive moms for parkeringspladserne, oplyser kommunen.

Pengene fra salget af p-kælderen skal bruges til at finansiere en omdannelse af området omkring Thomas B. Thriges Gade, der snart er færdig. Salget af p-kælderen har været planlagt som en del af finansieringen af projektet, som udover de 365 mio. kr. fra salget af p-kælderen er blevet til virkelighed med 255 mio. kr. fra Odense Kommune og Realdania hver især.  

- Det planlagte salg er et vigtigt led i vores ambition om at give Odense en helt ny bydel omkring Thomas B. Thriges Gade. Snart bliver den sidste sten lagt til et centrum, der er bundet sammen igen og inviterer til liv og fællesskaber. Her er gode parkeringsmuligheder en nødvendighed, så man netop kan komme tæt på alt det, Odense har at byde på - og det er borgerne sikret med den aftale, der er indgået, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

amp