DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nyt HF-tilbud skal hjælpe unge med psykiske diagnoser

En tre-årig HF i Kolding skal fra sommer give unge med psykiske diagnoser bedre mulighed for at tage en uddannelse.

KOLDING: Kolding Kommune har oprettet et nyt HF-tilbud, HF3, til unge med psykiske diagnoser. Tilbuddet skal sikre, at unge, der kæmper med psykiske diagnoser, får mulighed for at tage en uddannelse på lige fod med unge, der ikke gør. Derfor vil den være et år længere, end HF-uddannelsen plejer at være.

- Ved både at give de unge ekstra tid og trygge rammer undervejs tror vi på, at de unge kan få de bedste forudsætninger for at lykkedes med at få en uddannelse og dermed få en vej ind på arbejdsmarkedet, siger Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Fra august oprettes der derfor en treårig HF på Kolding HF & VUC, og der vil være en støttementor i timerne, strukturerede rammer, færre fag på skemaet og en genkendelig hverdag.

- Men det er vigtigt at pointere, at det ikke er et specialundervisningstilbud. De unge får en ganske almindelig HF-uddannelse, men har blot et ekstra år til at gennemføre den, siger Kristina Jørgensen (DF), formand for børne- og uddannelsesudvalget.

KL vurderer, at op imod 15 pct. af alle unge har udredte eller ikke-udredte diagnoser. I Kolding svarer det til cirka 180 unge og af de 180 vurderes det, at cirka en tredjedel vil have forudsætninger for at kunne gennemføre en HF-uddannelse.

eo