DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nul-fejls-kultur går ud over arbejdsklima
Byrådsmedlemmerne i Ringsted er ansvarlige for en skadelig nul-fejls-kultur siger KLK

Nul-fejls-kultur går ud over arbejdsklima

Behov for at forbedre både det politiske lederskab og ledernes samarbejdsevner
27. JUN 2012 8.50

RINGSTED: Politikerne i Ringsted kritiserer alt for tit kommunens ansatte for selv små fejl, og denne nul-fejls-kultur går ud over arbejdsglæden blandt chefer og medarbejdere, og den får ledelsen til at anvende en ledelsesstil med regler og kontrol i stedet for værdier og tillid. Det konluderer KL's konsulenter i en rapport, som anbefaler kommunen at forbedre sig på hele 13 punkter. 

Overordnet anbefaler konsulenterne, at kommunen udarbejder et kodeks for godt politisk lederskab, og at der sættes konsulenter på direktionen for at hjælpe den til bedre samarbejde og bedre ledelsesstil.

Byrådet i Ringsted Kommune har bedt direktionen om en plan for at gennemføre anbefalingerne. Derudover besluttede byrådet, at der inden udgangen af 2012 skal gennemføres et seminar for byrådet om moral og etik i det politiske arbejde, herunder forholdet til den administrative organisation.

Politikerne indrømmer mangler
- Vi anerkender klart, at der er behov for at arbejde med de anbefalinger, som KLK er kommet med, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen (V).

Baggrunden for byrådets beslutninger er den analyse, som KLK gennem de seneste måneder har gennemført af ledelses- og samarbejdskulturen i Ringsted Kommune. I analysen er der en række anbefalinger, der bl.a. går på at få udarbejdet et kodeks for godt politisk lederskab, en tydelig strategisk retning for Ringsted Kommune, klare roller i de enkelte ledelseslag samt en bedre kommunikation internt i organisationen.

Kommunaldirektør Jacob Nordby har stået centralt i striden om den dårlige ledelse i Ringsted Kommune. Han beskyldes for at være ansvarlig for en ledelseskrise og for ikke at have bragt orden i kaotiske forhold på rådhuset, og flere byrådsmedlemmer ville fyre ham. Men et flertal i byrådet af Venstre, Konservative og Socialdemokratiet har besluttet at lade den omstridte chef blive i jobbet.