Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Norge udsætter kommunal valgkamp

I lyset af terror-anslagene i Oslo har de norske partier besluttet at udsætte og nedtone efterårets kommunale valgkamp
KORT NYT29. JUL 2011 8.24

Partierne i det norske Landsting blev tidligere på ugen enige om at sætte valgkampen for det forestående regional- og kommunalvalg i bero frem til midten af august. Samtidig arbejder de syv partier på et sæt fælles spilleregler for, hvordan den politiske debat skal foregå set i lyset af sidste uges traumatiske terrorangreb i Oslo. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

- Pauseknappen er på. Vi i Høyre kommer foreløbigt ikke til at drive udadrettet politisk virksomhed. Vi skulle have haft officiel valgkampsåbning i Stavanger 6. august, men dette er sat i bero. Ingen er i stemning til valgkamp, alle er lammet, siger Høyres partileder, Erna Solberg.

Partiernes generalsekretærer mødtes mandag til en snak om, hvornår normal politisk virksomhed kan genoptages, og hvordan en nedtonet valgkamp skal foregå. Man er blevet enige om at lade de partipolitiske stridigheder ligge og udsætte valgkampen til midten af august.

Fremskridtspartiets leder, Siv Jensen, mener, at de fleste folk ikke orker at høre på det sædvanlige politiske tovtrækkeri, så længe man er så følelsesmæssig berørt, som det er tilfældet for nuværende. Politikerne er lige så chokkeret og føler en lige så stor afmagt, som alle andre nordmænd, siger Liv Jensen.

krn