dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Morten Slotved K-spids for fjerde gang
Morten Slotved har været borgmester i Hørsholm siden perioden med Uffe Thorndahl.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

KV21:
Morten Slotved K-spids for fjerde gang

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i Hørsholm, Brøndby og Gribskov, hvor kandidatfeltet til valget af V-spids er indsnævret fra fem til fire.
22. OKT 2020 12.46
TEMA: KV21

For fjerde gang i træk er borgmester i Hørsholm, Morten Slotved (K), valgt som partiets spids, oplyser sn.dk. Han fik enstemmig opbakning på vælgerforeningens generalforsamling, der blev partiets første kombinationsmøde, hvor medlemmerne kunne deltage både online og fysisk.

Slotved, der efter KV09 efterfulgte Uffe Thorndahl (først K og siden løsgænger) som borgmester, erklærede sig stolt over at repræsentere De Konservative "i en ærkekonservativ kommune". Han har ved de seneste tre valg scoret henholdsvis 1.615, 3.314 og senest 2.125 personlige stemmer, og K har i dag syv ud af 19 pladser i byrådet.

Ved KV17 toppede han listen foran daværende V-spids Annette Wiencken (1.176), der denne gang er erstattet af Ann Lindhardt på den post. Derefter fulgte Henrik Klitgaard (R) med 408 og veteranen Thorkild Gruelund med 388. Gruelund har været valgt for K siden KV93 og blev ekskluderet sidste år. Nu opstiller han på sin egen liste, SocialKonservative.

I en anden nordsjællandsk kommune, Gribskov, har en af kandidaterne til den ledige post som V-spids trukket sig igen, oplyser sn.dk. Byrådsmedlem Natasha Stenbo Enetoft, der blev nummmer to efter byrådsmedlem Bent Hansen i en afstemning i februar, der måtte gå om efter en fejl, trækker sig og peger nu på Poul-Erik Høyer, OL-guldvinder i badminton og tidligere byrådsmedlem. 

Udover Høyer stiller også Bent Hansen, tidligere byrådsmedlem Michael Bruun samt Peter Agerbo op. Posten som V-spids blev ledig, efter at tidligere borgmester og nuværende MF Kim Valentin ikke stiller op.

Brøndby skal De Radikale finde en ny spids efter Said Mo El Idrissi, der stopper efter denne periode, oplyser Folkebladet. Han kom ind ved KV17 og sidder i en enmandsgruppe i byrådet. Over for avisen peger han på, at pladsen i byrådet af og til har været en hæmsko for ham.

– Jeg har altid været meget aktiv i Brøndby Strand, og på det sidste har jeg holdt mig lidt tilbage, fordi jeg har oplevet, at folk tror, at jeg kun gør det for at score stemmer til næste valg, og det er jo ikke tilfældet, forklarer Said Mo El Idrissi, som peger på Allan Runager (DF) som sin bedste ven i kommunalbestyrelsen. De har begge stor interesse i motorcykler.

Idrissi var tidligere lokal R-formand, men blev væltet i kølvandet på en række uoverensstemmelser med folketingskandidat Petar Socevic. Idrissi ønskede sammen med flere andre en anden kandidat, men endte med selv at blive væltet.