DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Minister rydder op i bekendtgørelser

Minister rydder op i bekendtgørelser

Det skal være nemmere for lokale grupper rundt om i landet at få overblik over, om de kan få tilskud til projekter fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har netop sendt udkast til fem nye bekendtgørelser i høring, oplyser ministeriet.

De reviderede bekendtgørelser er resultatet af et oprydningsarbejde, der skal skabe større klarhed om regelgrundlaget for ministeriets puljer, hvorfra lokale aktionsgrupper indstiller projekter til tilskud. Der er tale om tilskud til projekter, der skaber attraktive levevilkår i landdistrikterne og bidrager til at skabe nye arbejdspladser.

- Den aktuelle økonomiske situation har forstærket behovet for at skabe nye arbejdspladser i landdistrikterne til erstatning for de mange tusinder af job, som er forsvundet. Derfor ønsker jeg at øge fokus på erhvervsrettede projekter og bl.a. sikre, at flere mikrovirksomheder kan få etablerings- og udviklingstilskud, siger Carsten Hansen (S) om baggrunden for de nye bekendtgørelser.

Ministeren ser nu frem til at komme i dialog med de frivillige kræfter om udkastene.

mou