Mindst mulige flertal redder Naturkraft fra konkurs

KORT NYT15. JUN 2022 9.40

RINGKØBING-SKJERN: Efter halvanden times diskussion besluttede det snævrest mulige flertal - 15-14 - i byrådet i Ringkøbing-Skjern at redde det økonomisk nødstedte oplevelsescenter Naturkraft fra konkurs, oplyser TV Midt-Vest. Det gælder dels en underskudsgaranti på 7,5 mio. kr., og dels at centeret får lov til at vente med tilbagebetaling af et kommunalt lån på 15 millioner kroner. 

Borgmester Hans Østergaard (V) stemte for, men hans partifælle Jakob Agerbo (V) sagde nej, da han ikke finder finansieringen holdbar og har "sådan en stærk formodning om, at det ikke er sidste gang, Naturkraft kommer og beder om penge." For Linda Nielsen (S) har det afgørende for et ja været tillid til den nyansatte direktør Mette Bjerrum: "Jeg tænker, hun kan gøre det her, hende skulle vi have haft fra starten af".

Da Naturkraft åbnede for to år siden var målet 280.000 gæster om året, men sidste år besøgte blot 40.000 gæster den nye oplevelsespark med fokus på vind og natur. Ambitionen for den kommende tredje sæson er 50.000 gæster.

ka