Ringkøbing-Skjern-flertal vil redde nødstedt Naturkraft

KORT NYT7. JUN 2022 14.22

RINGKØBING-SKJERN: Et politisk flertal i Ringkøbing-Skjern er klar med underskudsgaranti for 7,5 millioner kroner til det skrantende oplevelsescenter Naturkraft, der har to år på bagen, oplyser Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
 
Økonomiudvalget har forholdt sig til om attraktionen skal lukke og slukke eller have en chance mere. På forhånd havde borgmester Hans Østergaard (V), der også er i Fonden Naturkrafts bestyrelse, appelleret at bevilge en underskudsgaranti på 7,5 millioner kroner over to år - for at beskytte den kommunale investering på i alt 145 millioner kroner. Centeret ønsker også tilbagebetalingen af et kommunalt lån på 15 mio. kr. fra sidste år, udskudt.

Udover Hans Østergaard stemte Jens Jacob Østergaard (V), viceborgmester Søren Elbæk (S) - der tidligere havde afvist at sende flere penge til centeret - og Niels Rasmussen (SF) for. Lennart Qvist (K) undlod og Jakob Agerbo (V) stemte imod. Byrådets næststørste gruppe, de seks fra Kristendemokraterne, vil ikke sende flere penge til Naturkraft - blandt for at sikre kernevelfærd.

ka