Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjysk fedme-udbud sparer millioner

To udbud sparer Region Midtjylland for 7-11 millioner kroner om året og sikrer regionen en fleksibel kapacitet
24. JUN 2011 14.30

MIDTJYLLAND: Udbuddene er led i en bevidst strategi for, hvordan regionen får fordelagtige aftaler med privathospitalerne.

I løbet af de kommende dage agter Region Midtjylland at indgå to nye aftaler om fedmekirurgi. Aftalerne gælder først og fremmest almindelige fedmekirurgiske forløb som eksempelvis 'gastric bypass'.

Større kapacitet
Aftalen er kommet i hus sideløbende med, at regionen selv har udbygget sin kapacitet på området og derfor kan behandle flere patienter på sine egne hospitaler.

Når et udbud alligevel giver mening, er det fordi Sundhedsstyrelsen i efteråret ændrede retningslinjerne for, hvornår en fedmeoperation er den bedste løsning. Derfor er det i øjeblikket ret usikkert, hvor stort behovet bliver for fedmekirurgi og -behandling i fremtiden.

- Netop i sådan en situation er en aftale med private udbydere en ekstra god løsning, fordi det er mere fleksibelt for regionen, end hvis vi selv skulle oprette endnu en afdeling, der kan varetage en så kompliceret behandling, siger regionsrådsformand, Bent Hansen (S).

Markant bedre priser
Udbuddet for fedmekirurgi og behandling viser, at der også på fedmeområdet er penge at hente for Region Midtjylland ved at sende opgaven i udbud.
De hospitaler Region Midtjylland er ved at indgå aftale med har givet en meget fordelagtig pris, i forhold til hvad regionen ellers skulle betale for at få patienter behandlet på et privat hospital.

- Men jeg tror nu ikke, at udbuddet skal have hele æren for, at vi har fået nogle fordelagtige priser denne gang. Det ser også ud til at markedet er påvirket af de nye retningslinjer for, hvem der kan få en operation, samt af den øgede offentlige konkurrence i form af flere afdelinger, der kan klare opgaven, siger direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

Et andet eksempel på den udbudsstrategi, regionsrådet følger, er et nyligt afgjort udbud af plastikkirurgi. Aftalen om undersøgelse og behandling i forbindelse med brystreduktioner, korrektioner af maveskind og behandling af ar, forkorter ventetiden markant, skærer omkring en mio. kr. af regningen og sikrer en kortere ventetid for patienterne.