DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Mette F. ser mangel på ressourcer i ældrepleje efter debat

Kongsgården-dokumentaren får statsminister Mette Frederiksen (S) til at kalde på ressourcer.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at ældreplejen i Danmark blandt andet mangler ressourcer. Det gør statsministeren, efter billederne fra Kongsgården fra dokumentaren, der er lavet for TV2.

- Denne her sommer har budt på nogle hjerteskærende historier om mangel på værdighed for nogle af vores ældste. Jeg vil gerne dele mine tanker med jer.

- Jeg oplever mange steder en ældrepleje, der er god. Hvor der er hjerterum, faglighed, gode relationer og godt humør. Jeg kender også eksempler på det modsatte. Distance, mangel på respekt og trøstesløshed, skriver statsministeren.

Mette Frederiksen skriver yderligere om, hvor hun ser problemerne opstå:

- Tror det er fra flere steder, og at det skyldes noget forskelligt. Helt banalt mangler der ressourcer. Hænder og hoveder. Tid og overskud. Vi er gået i gang med at prioritere velfærden igen, men det kommer til at tage tid, skriver hun.

Familier skal aflægge flere besøg

Ud over ressourcer skriver statsministeren, at familier bør tage et større ansvar for at besøge de ældre på plejehjemmene. I de bragte dele af dokumentaren har flere af de ansatte en tone og en måde at omtale de ældre på, der virker stødende.

- Så er der det med tonen og ordentligheden. Jeg tror, vi har brug for mere ledelse, mindre bureaukrati, og tid til at den ældre kan leve et liv med valgfrihed, værdighed, omsorg og respekt.

- Og medarbejderne? Langt, langt de fleste er fantastiske, og vi bør være dem dybt taknemmelige. Enkelte det modsatte. Og det må og skal være et ledelsesansvar at sikre, at vi har de rette til at passe på vores ældre, skriver statsministeren.

 

Den her sommer har budt på nogle hjerteskærende historier om mangel på værdighed for nogle af vores ældste. Jeg vil...

Slået op af Mette FrederiksenMandag den 13. juli 2020


Ritzau