Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mere tvangsmedicinering af psykisk syge

Brugen af tvang overfor psykisk syge er steget svagt gennem de sidste 10 år
KORT NYT28. OKT 2011 15.07

Trods massive indsatser fra både regionerne og regeringen for at mindske brugen af tvang i psykiatrien, er det fortsat hver femte psykiatriske patient, der er udsat for tvang i behandlingen.

Antallet af patienter udsat for tvang i psykiatrien er steget svagt fra 20,2 pct. i 2000 til 21,1 pct. i 2010, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Det svarer til knap 5500 patienter, skriver Dagens Medicin

Antallet af bæltefikseringer er faldet. Til gengæld er brugen af beroligende medicin vokset og bliver nu brugt mere end bæltefiksering til, når en psykiatrisk patient bliver udsat for tvang.

Udviklingen bliver modtaget med blandede følelser, siger Flemming Stenild (SF), formand for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg.

- Jeg havde håbet på et fald. Danske Regioner har sat planer for mindre tvang i psykiatrien i gang og har her særligt fokuseret på bæltefikseringer. Derfor er det godt, det tal er faldet, men det er ikke tilfredsstillende, hvis tvangsmedicinering er steget, siger Flemming Stenild.

terp