
KØBENHAVN: En ny initiativaftale skal sikre, at halvdelen af kommunens ghettoområder stryges fra regeringens ghettoliste. Aftalen betyder fokus på områdernes fysiske udtryk, infrastruktur og en massiv satsning på skole, fritid, uddannelse, erhvervsfremme og beskæftigelse for beboerne.
Alle boligområder i København skal i fremtiden være attraktive, trygge og i sammenhæng med den omgivende by. Og alle københavnere skal have mulighed for at udnytte deres kvalifikationer fuldt ud gennem uddannelse, fritid og arbejde. Det er et af elementerne i den aftale, som socialminister Benedikte Kiær (K) har indgået med overborgmester Frank Jensen (S) og borgmester for teknik- og miljøområdet Ayfer Baykal (SF).
Når aftalen er rullet helt ud over de næste 10 år, kan københavnerne se frem til, at antallet af ghettoområder er halveret. Reduktionen skal findes i områderne Akacieparken, Aldersrogade, Bispeparken, Blågården, Gadelandet/Husumgård, Hørgården, Lundtoftegade, Mjølnerparken, Sjælør Boulevard og Tingbjerg/Utterslevhuse.
Det skal ske med hjælp fra regeringens ghettopulje på i alt 23.476.000 kr. til en massiv satsning på skole, fritid, uddannelse, erhvervsfremme og beskæftigelse. Dertil kommer støtte til at oprette et jobcenter i Mjølnerparken, Aldersrogade, Tingbjerg og Hørgården. Øget tv-overvågning i Tingbjerg, Mjølnerparken og Aldersrogade og støtte til flytning af 50 familier ud af ghettoområderne. Det skal ske ved, at kommunen i fællesskab med boligorganisationerne fordomsfrit anvender de redskaber, som regeringen har lagt frem i ghettopakken fra årsskiftet.
I alt indgår regeringen initiativaftaler med 17 kommuner om 29 boligområder i Danmark. Det sker som et led i den ghettopakke, regeringen fik gennemført kort før jul sidste år. Den samlede ramme for initiativaftalerne med kommunerne er på 80 mio. kr.
Fotoet er fra Aldersrogade
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.