I januar 2011 var der registreret 27 tænketanke i Danmark. Antallet var i januar i år steget til 43. Tallene kommer fra et internationalt netværk af 1500 forskere, som står bag en årlig registrering af klodens tænketanke, skriver Kristeligt Dagblad.
Årsagen til den store opblomstring skal findes i, at der er et stort og fortsat umættet marked for tænketanke i Danmark, mener Mark Ørsten, forsker og leder af journalistuddannelsen på Roskilde Universitet.
- Tænketanke herhjemme er et relativt nyt fænomen. Men med Cepos' succes siden 2005 er det gået op for mange, at tænketanke kan spille en vigtig rolle i det danske samfund og opnå relativ stor indflydelse på politikere og befolkning.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.