Mette With Hagensen er formand for Børnerådet og vil som ikke-valgt regionspolitiker forsøge at blive syddansk S-spids.
Foto: Miriam Dalsgaard, Ritzau Scanpix

KV21: Rift om at blive S-spids - også blandt kandidater udefra

Følg de seneste navnenyheder - i Syddanmark, Viborg, Egedal og Vejle. Udpegningerne påvirkes nu også af corona-situationen.
16. MAR 2020 7.44
TEMA: KV21

I de partiforeninger, der ikke blot blåstempler deres spidskandidats fortsættelse, er der som regel en enkelt eller to udfordrere til posten. Socialdemokratiet oplever i Region Syddanmark lige nu hele tre udfordrere til Poul-Erik Svendsen.

69-årige Svendsen har været spids lige siden KV05 - altså ved fire valg - og hver gang tabt kampen om magten - senest til Stephanie Lose (V). Hver gang fik han høje - men vigende - personlige stemmetal: 42.783, 32.079, 34.742, men senest blot 18.221 ved KV17. 

Regionsrådsmedlem Poul Fremmelev har ifølge Fyens Stiftstidende meldt sit kandidatur ligesom Michael Bøtker Møller Nielsen, der er ny på den politiske scene. Senest meddelte Mette With Hagensen, tidligere formand for foreningen Skole og Forældre og i dag formand for Børnerådet, at hun også stiller op som spidskandidat.

I Vejle er der også spænding om ny S-spids til afløsning for Søren Peschardt, og ifølge Vejle Amts Folkeblad bejler både Alex Vejby Nielsen og Martin Sikær til posten om at udfordre Vejles nuværende borgmester Jens Ejner Christensen (V). I første runde vandt Sikær over Vejby, men ikke stort nok, så planen var at sende afgørelsen til afstemning blandt alle 566 S-medlemmer.

- Men vi har cirka 100 medlemmer, vi ikke har en mailadresse på. De skal have hjælp til afstemningen, men som smitteudviklingen er lige nu, er det for tvivlsomt, hvordan vi kommer hjem til dem og hjælper. Hensynet til vores syge medlemmer, ældre medlemmer og medlemmer med nedsat immunforsvar vægter højest, siger lokalformand Anette Stenfeldt. Urafstemningen er dermed udsat på ubestemt tid.

I Viborg stiller Mette Nielsen ifølge TV Midtvest op til at blive S-spids og udfordrer til borgmester Ulrik Wilbek (V). Den seneste spids var Per Møller Nielsen, og han har meldt fra.

Mette Nielsen har været i politik i 14 år og arbejder blandt andet i landdistrikstudvalget. Byrådsmedlem og gruppeformand Niels Dueholm stiller ifølge Viborg Stifts Folkeblad også op. Partiforeningerne i Viborg by, Karup og Bjerringbro støtter Dueholm, mens Tjele og Møldrup peger på Mette Nielsen.

I Egedal skal Socialdemokratiet finde ny spids, da Ib Sørensen ikke vil mere. Han blev første gang valgt til Stenløse Byråd ved KV97 og har ved de seneste tre valg været spids for byrådsgruppen, der ifølge Frederiksborg Amts Avis er gået fra fire mandater ved KV09 til fem ved KV13 og seks ved KV17.

Foreløbig har de to byrådsmedlemmer Vicky Holst Rasmussen og Henriette Thirup-Bielefeldt meldt sig som kandidater. Borgmester er i dag Karsten Søndergaard (V), som ved KV17 fik 2.132 personlige stemmer. Ib Sørensen og Vicky Holst Rasmussen var også på den lokale top fem - med 972 og 637 stemmer.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job