Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommune giver efter for religiøst pres

Kristne i Vejen Kommune har protesteret over, at en trolde-tegning efter planen skulle pryde et nybyggeri i byen. Nu fjerner byrådet trolden, der har været et vartegn for byen siden 1924
28. APR 2011 10.16

VEJEN: Sådan er resultatet blevet, efter at en gruppe af byens kristne i februar sendte en skriftlig klage til kommunen vedrørende et kommende otte-etagers byggeri midt i byen.

Ifølge et udkast fra tegnestuen bag byggeriet skulle konturerne af skulpturen 'Trold, der vejrer kristenblod' udsmykke den hvide bygningsfacade. Men på grund af klagen fra Vejens kristne grupperinger har kommunens teknik- og økonomiudvalg besluttet at droppe troldeomridset.

- Udsmykningen med trolden var bare et eksempel på en mulighed, men for at rydde alle misforståelser af vejen bliver troldekonturerne fjernet. Nu skal en ny udsmykning præsenteres for byrådet, som så vil tage stilling. Trolden er taget af bordet, og der er ingen mulighed for, at den kommer tilbage, siger plankoordinator Jan Laursen fra Vejen Kommune til Kristeligt Dagblad.