Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding styrker sin kassebeholdning

BUDGET 2012 Partierne i Kolding er blevet enige om et budget, hvor der er blevet plads til at putte 34 mio. kr. i kommunekassen
11. OKT 2011 6.49

KOLDING: Det var et enigt byråd, der mandag den 10. oktober vedtog Kolding Kommunes budget for 2012 med efterfølgende overslagsår.

Et budget på over 5 milliarder kroner, og som resulterer i en uændret skatteprocent, uændret grundskyldspromille og uændret dærningsafgift.
Budgettet indebærer også, at der puttes 34 mio. kr. i kommunekassen.

Robust til fremtiden
I sin tale om budgettet kom borgmester Jørn Pedersen (V) blandt andet ind på de penge, der er lagt til side.

- En af de mange udfordringer, vi har haft i budgetlægningen, har været at sikre kommunens likviditet. Bundlinien på det budget, vi vedtager i aften, betyder, at vi til næste år lægger 34 mio. kr. i kassen, og frem til og med år 2015 vil kassebeholdningen blive styrket med sammenlagt 100 mio. kr.

- Det giver os den fornødne robusthed til at stå imod med, når store ekstra regninger kommer, som vi f.eks oplevede ved midtvejsreguleringen i år. Når vi med dette budget kan undgå at skære dybt, men derimod på nogle områder ligefrem udvide, så skyldes det først og fremmest, at vi i 2010 tog den helt store tørn med nedskæringer og besparelser, sagde Jørn Pedersen.

Dårligt jordsalg
Borgmesterkandidat for Socialdemokraterne Christian Haugk kommer også ind på denne del i sin ordførertale.

- Budgettet for 2012 er - selvfølgelig med udgangspunkt i den økonomi der er tilgængelig - netop et udtryk for balancen mellem økonomisk ansvarlighed, omsorg og service samt initiativer der skaber vækst og udvikling.

- Budgettet for 2012 er et beskedent budget - et budget der i sit udgangspunkt er præget af et dårligt jordsalg, uforudsete udgifter og et mildest talt elendigt salg af Kolding Teater, der alene forringer balancen med 40 mio. kr. Det svarer til en ekstraregning til hver eneste borger i Kolding kommune på ca. 450 kroner.

Stort anlægsbudget
Alligevel er Christian Haugk godt tilfreds med aftalen, hvor han blandt andet fremhæver en styrket indsats for psykisk syge, flere timer til undervisning i folkeskolen og en styrkelse af sundhedsplejen.

Jørn Pedersen fremhæver blandt andet, at der i næste års budget er afsat 340-360 mio. kroner til anlægsopgaver. Det er over 100 mio. kroner mere, end der er afsat i indeværende år.

srl