Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

K afviser forslag om heldagsskole

De konservative opfordrer Socialdemokraterne og SF til at få gang i forhandlingerne om folkeskolens fremtid
17. MAR 2011 13.27

FOLKETINGET: - Kom til folkeskole forhandlingerne og vis reel vilje til at lave en aftale om folkeskolens fremtid. Sådan lyder opfordringen fra Konservatives uddannelsesordfører, Charlotte Dyremose, efter at Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti har krævet folkeskolen øverst på dagsordenen i den udkantskommission, der skal nedsættes, hvis de kommer til magten.

- Nu er det tid til handling og ikke til syltekrukker. Det er længe siden, regeringen fremlagde sit udspil. Folkeskolen kan ikke blive ved med at vente, siger Charlotte Dyremose:
- Regeringen vil meget gerne forbedre folkeskolen og løfte fagligheden. Og vi har gennem flere måneder forsøgt at få gang i konkrete forhandlinger i folkeskoleforligskredsen. Men man fornemmer, at S er så forlovede med SF, at de hellere vil sylte sagen samme med SF end kaste sig beredvilligt ind i forhandlingerne i forligskredsen. Det er ikke klædeligt, siger Charlotte Dyremose.
Samtidig afviser Charlotte Dyremose forslaget om, at en heldagsskole vil rette op på skævheden i karaktergennemsnittet fra kommune til kommune.