DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Justitsminister vil bygge nyt arresthus – kommuner kan ikke finde plads

Ni københavnske omegnskommuner har svært ved at finde egnede arealer.
16. JUN 2021 8.45

Arresterne omkring København er for gamle og utidssvarende. Derfor er justitsminister Nick Hækkerup (S) og Kriminalforsorgen på udkig efter en grund, hvor man kan bygge en ny arrest i området.

Tilbage i februar skrev ministeren til de ni omegnskommuner Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Vallensbæk og anmodede dem om at sende oplysninger om arealer, der kunne være egnede til formålet, til Kriminalforsorgen, skriver TV2 Lorry.

Nu viser en rundspørge, som TV2 Lorry har foretaget, at flere kommuner har svaret, at de ikke har plads til et arresthus, der lever op til de opstillede kriterier, i deres kommuner.

Det gælder Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Køge og Vallensbæk.

Roskilde Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at kommunen har været dialog med ministeriet, om hvorvidt der er en egnet placering, men kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

I Lejre Kommune er sagen på dagsordenen i Økonomiudvalget. Her skal udvalget onsdag beslutte, ”om en mulig placering i området øst for Torkilstrup skal meldes ind til kriminalforsorgen, som muligt område til nyt områdearresthus".

Tirsdag eftermiddag var Solrød Kommune endnu ikke vendt tilbage på TV2 Lorrys forespørgsel.

20-25 hektar

Med det oprindelige brev var der vedlagt et bilag fra Kriminalforsorgen med informationer om, hvilke krav der stilles til arealet.

I bilaget, som TV2 Lorry er i besiddelse af, fremgår det, at der bliver tale om et statsligt byggeri, som vil beskæftige mere end 200 ansatte i mange forskellige faggrupper.

Området, der skal bygges på, skal - ifølge bilaget - leve op til en række krav. Selve grunden skal være mellem 20 og 25 hektar, hvoraf det forventes, at der bliver bygget på cirka 15 til 20 hektar.

Det fremgår af bilaget, at resten vil blive brugt som udearealer, perimetersikring og sikkerhedszoner.

Områdearresthuset skal være centralt placeret i forhold til infrastruktur, herunder det sjællandske motorvejsnet og desuden have afstand til bymæssig bebyggelse.

Flere af kommunerne oplyser, at det er kravet til arealets størrelse, der blandt andet spænder ben for, at man kan tilbyde en placering. Det gælder blandt andet i Glostrup Kommune.