Initiativpris for digital dialogstøtte til diabetesramte
Vinderteamet fik overrakt prisen i Regionshuset i Region Nordjylland, hvorfra der blev streamet til generalforsamlingsdeltagerne på de øvrige lokationer.
Foto: Danske Regioner

Initiativpris for digital dialogstøtte til diabetesramte

Prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ uddelt for femte gang.
20. MAJ 2021 14.12

Et digitalt dialogstøtte- og behandlingsstøtteværktøj for diabetespatienter fik prisen som Årets Borgerinddragende Initiativ på Danske Regioners generalforsamling i dag. Prisen blev i år uddelt for femte gang, denne gang med digitalisering som tema.

Vinderne bag det prisvindende initiativ er Steno Diabetes Center Nordjylland og Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Det værktøj, de har udviklet, danner til brug ved konsultationer et grafisk oversigtsbillede over udfordringer og problemstillinger, der er relevante for den enkelte patient.

Værktøjet bygger på patientrapporterede oplysninger (PRO), og det samme gør også tre af de andre nominerede initiativer. I alt har 40 været indstillet, og af dem blev fem nomineret, og alle vil blive videredelt til inspiration for alle.

De tre andre PRO-baserede initiativer var et digitalt samarbejdsredskab for psykiatriske patienter (psykiatrien i Region Nordjylland), et setup for videokonsultationer af samme kvalitet som fysiske konsultationer for patienter med endometriose (Gynækologisk Obstetrisk afdeling på OUH) og appen [email protected] for borgere med brystkræft (Rigshospitalet).

Det fjerde nominerede initiativ var digitaliseret madbestilling, kostregistrering monitorering af næringsindtaget hos patienter, der har behov for det (Ernæringsenheden på Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland).