Betænkelig fortrolighed:
Indhold i Tour de France-aftaler mørklagt

KORT NYT16. JUN 2022 9.24

Den offentlige regning for tre dages Tour de France ender på mindst 180 millioner kroner. Hvad Danmark får ud af det, er ikke til at sige takket være en mørklagt aftale, som enkelte politikere har fået at se, men de er samtidig blevet indskærpet, at de intet må sige om dens indhold, skriver Politiken., der ikke har kunnet få indsigt i det konkrete indhold i aftalerne.

Den danske tour-organisation Grand Départ Copenhagen Denmark I/S med Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) som bestyrelsesformand er ejet af staten og de fem kommuner med start- og målbyer mener, at notaterne og aftalerne skal hemmeligholdes. Hun fortæller, at Grand Départ på et tidspunkt vil offentliggøre kontrakten med ASO. 

- Det er jo en inkonsistent måde at argumentere på. I mine ører harmonerer det ikke godt med deres begrundelse for, at de har valgt at give afslag på aktindsigt. Det sker nogle gange, at offentlige myndigheder laver fortrolighedsklausuler, men man kan ikke aftale sig til fortrolighed om oplysninger, der ikke er fortrolige efter offentlighedsloven, siger Rasmus Grønved Nielsen, der er ekspert i kontrakter mellem offentlige og private aktører. 

ka