En dugfrisk undersøgelse foretaget af Synovate for FOA, BUPL og Danmarks Lærerforening, viser, at danskerne ikke ønsker en udvikling med øget udlicitering:
Ser du gerne en udvikling hvor flere danskere benytter private løsninger på områder, der primært er en offentlig opgave i dag - f.eks. private sygehuse, private skoler, privat ældrepleje, private dagtilbud for børn?
Ja: 33 procent
Nej: 59 procent
Ved ikke: 7 procent
FOAs formand, Dennis Kristensen, glæder sig over, at danskerne har en langt større tiltro til den offentlige sektor, end Venstre har:
- Jeg er naturligvis glad for, at befolkningen har en langt bedre oplevelse af den offentlige sektor, end venstre-folkene kan mobilisere", siger Dennis Kristensen og fortsætter:
- Jeg tolker Synovates undersøgelse sådan, at danskerne tror på det fælles ansvar for velfærd og service, og at danskerne har tiltro til, at skattekronerne til børnepasning, ældrepleje, folkeskole, sygehusvæsen, svage grupper og alle de øvrige servicetilbud bedst sikrer lige muligheder for alle, når den offentlige sektor varetager opgaverne.
- Samtidig kan jeg da godt ærgrer mig over, at den ultraliberale tænketank CEPOS nu tilsyneladende har vundet slaget om, hvor Venstre skal placere sig i den velfærdspolitiske debat. Nu skal vi åbenbart opleve Venstre som den store fortaler for, at skattekroner til velfærd alene skal handle om erhvervsstøtte til udvikling af et privat marked for velfærdsydelser. Ovenpå det lange forløb med udarbejdelsen af regeringens kvalitetsreform, synes jeg egentligt, at det er en trist afslutning.
- Til gengæld kan det da give den forklaring, jeg har manglet, på, hvorfor statsministeren helt har mistet interessen for sin egen kvalitetsreform. Kvalitetsreformen handlede om udvikling af den offentlige sektor og kvalitetsforbedring af den offentligt finansierede velfærd og service. Nu skal resterne af den reform åbenbart smides på møddingen til fordel for understøttelse af de frie og rå markedskræfter, slutter Dennis Kristensen.
Undersøgelsen baserer sig på 1002 respondenter og er afsluttet den 9. juni 2008.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.