dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Hovedstaden sparer millioner på specialkørsel

En udbudsrunde på kørslen af specialbørn giver København en besparelse på mellem syv og ni mio. kr.

KØBENHAVN: Fra januar 2012 vil en del af de københavnske specialbørn kunne hilse på deres nye chauffør, når de skal til eller fra skole eller børnehave. Andre vil møde et kendt ansigt, når de stiger ind i bussen.

Københavns Kommune har netop afsluttet en udbudsrunde af specialkørslen, som træder i kraft efter nytår. Her har omkring halvdelen af de københavnske specialskoler og daginstitutioner fået nye leverandører.

- Udbudsrunden er forløbet rigtig godt, og der har været en tæt dialog med alle byens specialskoler og -institutioner gennem hele processen. Ud over at vi har fundet de bedste udbydere af specialkørsel, har vi med udbudsrunden også kunne hente en besparelse på mellem syv og ni mio. kr., siger økonomidirektør i børne- og ungdomsforvaltningen, Jesper Rønnow Simonsen.

Decentral styring
For at sikre den mest stabile kørsel fortsætter de københavnske specialskoler og -institutioner med at have en decentral styring og kontrol af kørslen. Derfor er der indgået én kontrakt for hver specialskole og specialinstitution samtidig med, at alle leverandører opfylder de samme grundlæggende krav og skal leve op til enslydende kontrakter.

- Med udbuddet på plads sørger vi for, at eleverne på de Københavnske specialskoler- og daginstitutioner kan komme trygt og godt til og fra skole og børnehave. Det er en gruppe børn, som har brug for stabilitet og tryghed. Derfor er jeg rigtig glad for, at hver enkelt skole og institution har fået en fast leverandør, der passer bedst til dem, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S).

Foto: http://www.flickr.com/photos/frazzledjen/234894547/sizes/z/in/photostream/

lcl