Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holbæk lægger op til 2012-budget uden besparelser

Den økonomiske genopretningsplan, som blev lagt sidste år, bliver fulgt og har effekt, viser halvårsregnskab
25. AUG 2011 8.05

HOLBÆK: Det første halvårsregnskab, som byrådet onsdag havde til behandling,  bekræfter tidligere positive prognoser om, at der er ved at være styr på økonomien i Holbæk.

Et samlet byrådet kunne således konstatere, at den økonomiske genopretningsplan, som blev lagt sidste år - og som blandt andet indbefatter en stram økonomistyring - bliver fulgt og har effekt. Og det er noget, der i høj grad smitter af på arbejdet med budget 2012.

- Det har bevirket, at vi her i 2011 gennem hele budgetprocessen - på tværs af partierne - har haft vores fokus på konstruktive politiske drøftelser. Derfor sender vi et budgetforslag i høring, der hviler på en sund økonomi, og som der på nuværende tidspunkt er bred politisk opbakning til. Det er en rigtig god fornemmelse, som jeg er sikker på, at jeg deler med de øvrige 30 medlemmer af byrådet, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard (V) og fortsætter:

- Både 2011 og 2012 er dog fortsat svære år. Men vi sikrer som planlagt en robust økonomi, og vil i 2014 nå i mål med opbygningen af vores kassebeholdning. Vigtigt er det endvidere, at vi i hele perioden fastholder et fornuftigt niveau for vores anlægsinvesteringer. Og så glæder jeg mig også over, at vi har fået lavet budgetforslag, hvor besparelser ikke kommer på tale.

Budgetforslaget skal i høring i perioden den 25. august til den 16. september. Processen omfatter bl.a. møde mellem direktion og tillidsrepræsentanter og ledere, og byrådet skal mødes med bestyrelser, samråd, lokalråd, ældreråd, handicapråd og ledere.

Budgettet vedtages endeligt den 12. oktober 2011.

mou