Af Lærke Cecilie Lindegård, [email protected]
En vedtaget strukturændring i Naturstyrelsen betyder i praksis, at styrelsen kommer til at nedlægge seks enheder rundt om i landet – heriblandt en afdeling i Ringkøbing-Skjern Kommune. En beslutning som kommunens viceborgmester og folketingsmedlem Esben Lunde Larsen (V), kalder 'en skandale'.
Målet med styrelsens nye organisation er mere effektive sagsgange og færre udgifter til husleje, administration og ledelse. Men det argument køber Esben Lunde Larsen ikke.
- Regeringen siger, den vil landdistrikterne, men gør det totalt modsatte. Det er helt uacceptabelt, og jeg vil bede ministeren om en redegørelse. Det er en hån mod decentraliseringstanken og argumentet om dyr husleje kan simpelthen ikke passe i bygningen i Ringkøbing, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Kommunen kommer til at miste 43 arbejdspladser som følge af lukningen.
Kortsigtet løsning
Også Odenses borgmester, Anker Boye (S), reagerer med modstand mod nedlæggelserne.
- Det er de store byer, der skal drive væksten frem, det ved alle. Derfor virker det uforståeligt, når staten hiver luften ud af de store byer, siger han via en pressemeddelelse.
Odense Kommune mister 33 arbejdspladser, når Fødevarestyrelsens afdeling i Odense lukker. Desuden taber kommunen 70 arbejdspladser, da dt i sidste uge kom frem, at Naturstyrelsens og Miljøstyrelsens enheder i Odense også planlægges at lukke.
- Danmark er midt i en finanskrise. I Odense investerer vi os ud af krisen. Vi sparer, hvor vi kan og investerer i byggeri, infrastruktur og erhvervsklynger for at skabe arbejdspladser og vækst. Det er det, de store byer kan, og vækst og arbejdspladser i de store byer er afgørende for væksten i de mindre kommuner omkring. Derfor mener jeg, det virker som en kortsigtet løsning, når staten lukker vidensarbejdspladser i en universitetsby, siger Anker Boye (S).
Foto: Flickr
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.