Succes:
Guldborgsund matcher ledige og virksomheder

KORT NYT14. JUL 2021 13.53

GULDBORGSUND: Guldborgsund har succes med en målrettet indsats, der matcher kommunens ledige med den arbejdskraft, de lokale virksomheder mangler. Det oplyser kommunen, hvor man primært har oplevet mangel på arbejdskraft inden for turist- og restaurantområdet siden foråret.

Derfor rykkede en række medarbejdere på jobcentret over på dagpengeområdet for at finde ledige, som matchede virksomhedernes efterspørgsel. Jobcentret har ca. 200 unge på dagpenge. En vigtig kanal har været jobcentrets facebookside, og kommunen kan melde om stort set alle stillinger besat.

- Vi igangsatte en målrettet indsats for at imødekomme virksomhedernes udfordringer, og jeg er rigtig glad for at den indsats nu har båret frugt, og har sikret at vores lokale virksomheder kan følge med den efterspørgsel de oplever. Jo flere vi kan få fra ledighed til en ansættelse, jo bedre har vi løst vores job. Langt de fleste ledige er også mere end klar til at tage fat, siger formand for beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen (V).

ibs