MIDTJYLLAND: De klimaforandringer, som venter os, kan blive en god forretning for de midtjyske virksomheder - især hvis de forstår at koble deres egen ekspertise med den viden om miljø og innovation, som ligger i regionen og kommunerne.
Sådan lyder det fra Region Midtjylland, der vil forsøge at koble den faglige ekspertise, som findes ved private og offentlige institutioner i Region Midtjylland, for på den måde at forvandle truslerne til blive en god forretning. Det fortæller udvalgsformand for Miljø og Råstoffer, Harry Jensen (V).
- I regionen og kommunerne har vi faglig viden om miljø og innovation, og det samme har de rådgivende ingeniørfirmaer, entreprenører og læreanstalterne. Hvis vi udnytter denne viden, kan der udvikles nye produkter, som vores firmaer kan markedsføre herhjemme og i udlandet.
- Vi arbejder i forvejen med et klimaprojekt. Og for at gennemføre projektet er der skabt et netværk mellem alle virksomheder, region og kommuner. Og alene det har været så givende, at det gør projektet til en succes, siger Harry Jensen.
Projektet gennemføres med deltagelse af regionen, kommunerne, rådgivende ingeniørfirmaer, entreprenører og læreanstalter.
Projektet skal identificere erhvervsmuligheder, som senere kan blive til udviklingsprojekter støttet af Vækstforum for Region Midtjylland.
Projektet er opdelt i seks områder:
- Overfladevand, kloakker og renseanlæg
- Nye vilkår for vandforsyning, grundvandsbeskyttelse, nedsivning af forurenende stoffer eller opsivning af samme
- Det åbne land (ny natur, vådområder, ændrede vilkår for landbrugsdrift)
- Sikring af huse, veje, baneanlæg og andre tekniske installationer
- Planlægning og byudvikling for de særligt udsatte byområder
- Tværgående tema
mou
Billede: Vandstanden i vores fjorde ventes at stige med 15-50 centimeter frem mod år 2050. Det kalder på nye løsninger, som vil kunne blive til nye forretningsområder for de midtjyske virksomheder.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.