Konstruktionen har haft mange navne, og ingen af dem har helt slået igennem: Sagsbehandlingscentre, supercentre og senest ATP-centre, da det blev besluttet, at ATP skulle stå for dem.
Men lovforslaget om den myndighed, der skal varetage den såkaldt objektive sagsbehandling, er nu i høring, og et nyt navn slås dermed fast: Udbetaling Danmark.
Udbetaling Danmark bliver ifølge lovforslaget en offentligt reguleret selvejende institution, hvor ATP bliver arbejdsgiver for de ledere og medarbejdere, der følger med opgaverne fra kommunerne, oplyser KL.
Politisk ledes Udbetaling Danmark af en bestyrelse med ni medlemmer, hvoraf seks (herunder formanden) udpeges af KL, og tre udpeges af beskæftigelsesministeren.
Overflytning af medarbejdere
I lovforslaget indgår de medarbejderbestemmelser, der gælder for overtagelsen af de kommunale medarbejdere. For overenskomstansatte medarbejdere gælder de betingelser, der svarer til Lov om virksomhedsdragelse.
For tjenestemænd, der arbejder helt eller delvist med de overdragede opgaver gælder det, at de overføres til staten og udlånes til ATP, hvis flytningen til et af centrene eller andre ændringer ikke medfører, at stillingen ikke længere er passende, eller hvis de vælger frivillig overflytning.
De fem centre skal ligge i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.