Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gladsaxe sætter solceller på rådhustag

BUDGET 2012 Gladsaxe har indgået bredt forlig, hvor der investeres i letbane, skoler og klima. Blandt andet sættes solceller på rådhusets tag
19. SEP 2011 6.56

GLADSAXE: Gladsaxes borgemester Karin Søjberg Holst (S) har forhandlet et bredt budgetforlig i hus. 24 af Gladsaxe Byråds 25 medlemmer bakker op om budget 2012-2015, som blandt andet byder på investeringer i letbane, skoler og klima.

Klimaindsatsen intensiveres med en pulje til energirenovering af bygninger. Der skal blandt andet sættes solceller op på rådhusets tag. Borgere, der lider under de mange oversvømmelser den senere tid, kan glæde sig over en ekstra pulje til håndtering af ekstrem regn.

Gladsaxe investerer desuden en del i ny- og ombygning af skoler. Det sker som led i, at Gladsaxe er i gang med at ændre skolestrukturen. Målet er at skabe et højere fagligt niveau, udnytte bygningerne bedre, og spare penge på ledelse, drift og vedligeholdelse.

Ingen fyringsrunder
Pengene til de mange investeringer i gennem de løbende effektiviseringer af alle kommunens opgaver, herunder især i administrationen. Det er en proces, som allerede er sat iværk, så der kommer ingen fyringsrunder blandt medarbejderne.

Gladsaxe oplyser desuden, at skat og grundskyld holdes i ro, kassebeholdningen styrkes og budgetaftalen overholder den økonomiske rammeaftale mellem Regeringen og kommunerne.

De seks partier bag årets budgetforlig er Socialdemokraterne, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, og Det Radikale Venstre, som tilsammen mønstrer 24 ud af Byrådets 25 medlemmer.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/marshalltownpubliclibrary/with/5454255258/