
Og da danske ledere tilhører gruppen af resursestærke ældre, er tallet overraskende stort, mener Jesper Wégens, seniorforsker ved Gerontologisk Institut ? en selvstændig institution, der forsker i alle aspekter af seniorlivet.
Orker ikke omstilling nummer syv
Seniorforskeren efterlyser mere forskning på området men peger på det store antal fusioner i både den private og offentlige sektor som en mulig årsag til den store andel af ledere, der foretrækker efterløn frem for lederjob.
- Fusioner stiller krav om omstilling, og nogle orker ikke omstilling nummer syv. En fusion er virkelig en anledning til at tænke, om jeg vil fortsætte mit arbejdsliv, eller om jeg ikke vil. Det gælder mere udpræget for ledere end for almindelige lønmodtagere, fordi lederne er ansvarlige for omstillingen, siger seniorforskeren til Magasinet Lederne.
- Lederne bliver først og fremmest spurgt, om de er med på det nye. Hvis man er tvivler ? lige meget om man er en sund tvivler, skeptisk eller en sur tvivler ? så har man mangler på pointskalaen hos topledelsen, vurderer seniorforskeren.
/mel
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.