Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frivillige skal ordne tænder på udsatte

Nyt gratis tandplejetilbud til socialt udsatte i Herning - i samarbejde mellem offentlige og private fagfolk
18. OKT 2011 8.27

HERNING: Tandpine og tyggeproblemer er dagligdag for flere socialt udsatte i Herning Kommune. Fejlernæring, misbrug, dårlig hygiejne, bivirkninger fra medicin, udpræget tandlægeangst og en svær økonomisk situation kan være årsager til, at socialt udsattes tandstatus er markant værre end den er i befolkningen som helhed.

En lokal skoletandklinik åbner nu for et gratis tandplejetilbud for udsatte. Tilbuddet er kommet i stand via et samarbejde mellem Udsatterådet og en række tandlæger og klinikassistenter fra den Kommunale Tandpleje og privatpraktiserende klinikker i Herning. Alle har de indvilget i at stille frivillig arbejdskraft til rådighed for det gode initiativ.

- Tilbuddet går fint i spænd med Herning Kommunes fokus på indsats mod ulighed i sundhed, og jeg vil gerne rose Udsatterådet for det store fodarbejde, som de har lavet og det gå-på-mod, som de har udvist i forhold til at påpege behovet for en indsats på området. Samtidig er det jo fantastisk, at vi i Herning Kommune har en række tandlæger og klinikassistenter, som ønsker at lægge frivillige kræfter i initiativet og medvirke til at gøre en forskel for udsatte grupper, siger udvalgsformand Anne Marie Søe Nørgaard (V).

Stort behov for tandpleje
Formand for Udsatterådet, Lars Jensen glæder sig over, at flere års kamp for at få et gratis tandplejetilbud til udsatte endelig har båret frugt.

- Siden Udsatterådets start i 2008 har vi arbejdet hårdt for, at dette kunne blive en realitet. Derfor er vi rigtig glade for, at der nu bliver taget hånd om de tandproblemer, som hver dag er en pinsel og til gene for mange socialt udsatte, fortæller han.

ka