Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bedre tænder kan betyde en kæreste, der tør kysse

Frivillige åbner tandklinik for socialt udsatte i Odense Kommune
3. MAJ 2011 10.44

ODENSE: De socialt udsatte, misbrugere og hjemløse kan nu glæde sig til at hente det store smil frem. I et partnerskab mellem frivillige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter, Kirkens Korshærs Herberg, den kommunale tandpleje og Socialcentret i Odense Kommune er det lykkedes med økonomisk støtte fra Socialministeriet at etablere den mobile tandklinik.

Dårlig tandsundhed er et stort problem for misbrugere, hjemløse og andre socialt udsatte. Erfaringer fra København viser at patienternes selvværd forbedres, når de får pæne tænder og tyggeevnen tilbage. De kan spise en langt sundere kost, de kan lettere indgå i sociale sammenhænge, de tør smile og de kan endda få en kæreste der tør kysse dem.

30 frivillige
Takket være nogle energiske initiativtagere og stor velvilje fra Socialministeriet, er der bevilget 1,2 mill. kr. til drift over 4 år samt 1,2 mill. kr. til indkøb af en helt ny mobil tandklinik, som indeholder alt moderne udstyr fx. røntgen, opvaskemaskine, foto, IT og dentalt udstyr som i en almindelig klinik.

Der er over 30 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter der indtil nu har tilbudt deres arbejdsindsats i klinikken. Klinikken vil holde åbent tirsdage og torsdage fra kl. 15.30 til 18.30.

Den mobile tandklinik bliver placeret ved Kirkens Korshærs Herberg i Benediktsgade. Borgere der ønsker at gøre brug af klinikken skal henvises af et forsorgshjem, herberg, varmestue, behandlingssted, værested eller lign. De kan gøre brug af klinikken på grund af fattigdom, misbrug, hjemløshed eller andet, der forhindrer dem i at bruge det almindelige tandlægesystem.

Foto: http://www.flickr.com/photos/jeremy_vandel/with/208714407/