Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fratrådt Fredericia-chef forsøgte at advare om mulig inhabilitet

Tommy Abildgaard forsøgte to gange at få anonym mail med affære-rygter fremlagt for økonomiudvalget. Borgmesteren afviste.

FREDERICIA: Inden Tommy Abildgaard blev afskediget som Fredericias personale- og økonomichef, prøvede han to gange at få nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) med på at fortælle økonomiudvalget om den mail, som en dengang anonym medarbejder sendte til daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

I mailen blev kommunaldirektøren advaret om, at der gik rygter om et forhold mellem hende og Bjerregaard, og at "det er et spørgsmål om kort tid, inden forholdet også kommer til offentlighedens kendskab".

Ifølge den redegørelse, som Tommy Abildgaard selv har udarbejdet på advokatfirmaet Hortens opfordring, skriver han, at han to gange drøftede muligheden for fremlæggelse af mailen for økonomiudvalget. Begge gange afviste borgmesteren, og derfor blev det skrinlagt.

Forvaltningen kendte til byggesagen

I sin redegørelse beskriver Abildgaard også, at forvaltningen allerede i marts 2020 blev gjort opmærksom på, at der var en fejl i sagsbehandlingen i forbindelse med borgmesterens grundkøb. Jacob Bjerregaard lagde borgmesterkæden i december 2020 og overlod den til Steen Wrist (S).

Bjerregaards ansøgning blev afleveret én dag for sent til at skulle behandles efter gamle BR10-regler, bygningsreglementregler, da man gik over til BR15. Alligevel blev den behandlet efter de gamle regler, skriver Tommy Abildgaard.

Dette undlod kommunaldirektøren også at informere økonomiudvalget om i december sidste år.

"Vi har at gøre med en klar ulovlig instruks, som godt nok er generel for alle byggerier i den pågældende periode, men som klart tilgodeser borgmesteren. Det burde være kommet frem med det samme i forløbet," skriver Tommy Abildgaard.

Han er flere steder i redegørelsen uenig med Annemarie Zacho-Broe i, hvordan diverse situationer er foregået. Blandt andet refererer han også til en afskedigelsessag, som kommunaldirektøren mener at have drøftet med Abildgaard. Det passer ifølge ham ikke.