Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kritiseret byforum nu lagt helt i graven

Byrådet i Fredericia har efter blot et år nedlagt det byforum, som skulle holde gang i livet under corona.

FREDERICIA: I forbindelse med Fredericias interne afdækning i kølvandet på borgmester-sagen, kom også afsløringer om byens Byforum frem, og de fik flere medlemmer til at trække sig. Og nu er byforummet nedlagt, skriver Fredericia Dagblad.

Det skete på mandagens byrådsmøde, hvor der var lagt op til nedlægge det i sin nuværende form og i stedet oprette et advisory board for Strategisk Byudvikling, som forankres under By- og Planudvalget.

Det skal nu løfte opgaven i at bevare og styrke livet i bymidten i stedet for forummet, fremgår det af byrådets dagsorden.

Enigt byråd bakkede op

Byforummet blev dannet for bare et år siden med tre mio. kr. fra byrådet til at styrke byens liv under coronakrisen, men afsløringerne viste, at der bl.a. ikke var styr på, hvem der har deltaget som sekretariatsbistand, medlemmer eller anden part. 

"Byforum er således etableret på baggrund af en politisk beslutning, men inden det når at træde sammen, er en del midler gennem en byrådsbeslutning allerede allokeret til forskellige aktiviteter uden om Byforum," fremgik det bl.a. af rapporten.

Det var derfor et enigt byråd, der bakkede op om den nye model.

Borgmester Steen Wrist (S) ærgrede sig, da flere medlemmer trak sig efter afsløringerne, men er glad for deres indsats.

- Der er lagt et stort stykke arbejde. Jeg noterer mig også, at nogle af dem har været ude og sige, de nu ser fremad. Jeg er også ret overbevist om, at når der kommer en invitation til folk om at diskutere midtbystrategi, ser vi de repræsentanter for interesseforeningerne igen, sagde borgmesteren på byrådsmødet.